Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Christoph Rassy ( vila i frid)


Christoph

en unik seglare av rang du var

ditt liv  omgavs ofta utan svar

du försjönk ofta i djupt i samtal med mig

om varför din familj togs bort

alla utom dig

Där gömde du dig bakom en ridå

när syskon mor och far bragdes om livet 

av Nazi som sköt dem rakt upp och ned

dina egna ögon såg blodet flyta ut

du cyklade sedan själv till världens ände

de som vet, vet men inte alla vet vad som hände 

du var klok vis djup och begrundsam 

Dina mina tårar  föll när du berättade mer än ingående  för mig en sommardag 

Du gav mig kram och sade hur fan jag fick dig dit till minnets grav

jag log och sade för jag är en frågvis liten skit

din fru Mai tackade mig innerligt och log,

även där en stor kram och jag förstod 

tack för segel, hav,  glitter och upplevelse tid

Du är med de dina och vilar stillsamt i frid 

jag är evigt tacksam för den insikt du mig gav

du gjorde ditt stora namnsom nu iconiskt seglar över världens hav

 




Fri vers (Fri form) av Songbird VIP
Läst 179 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2021-11-09 09:40



Bookmark and Share


  Kungskobran VIP

Jag selar mot horisonten för att aldrig vända om,
Seglen försvinner sakta, snart syns de inte mer. Borta för alltid utan smärta

2021-11-14

  Lustverket VIP
Stark och med bra budskap. Sen bilden - PANG! Mörka vattnet, fiskmåsen, solen som bara väller fram så att det går genom rutan. Wow, läcker.
2021-11-09

    Sefarge VIP
Vissa personliga mötet bränner sig fast.
Tack för berörande skrivelse!


2021-11-09

  Sparvögat VIP
Så fina, ömsinta ord…
2021-11-09

    ej medlem längre
Denna borde bli utvald text
2021-11-09

  Solstrale VIP
Magnifik hyllningsdikt av rang! Värdigt, vördnadsfull och besjälad!
2021-11-09
  > Nästa text
< Föregående

Songbird
Songbird VIP