Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Bild: ULJO


Höst på vår planet

Nu doftar vinden äpple
och nätterna blir kalla
snart så kommer tiden
när trädens löv ska falla

Brunbrända av solen
de flyger runt omkring
med vinden får de fart
och dansar runt i ring

Kring löven kliver en kvinna
med en hund i sin högra hand
hon saknar sommarens värme
och de lata dagarnas strand

En man ses cykla på vägen
mot stadens hägring han far
han stannar och vilar en stund
en kvarglömd blomma han tar

I skogens mjuka mossa
står ståtligt vit och röd
en skön men giftig svamp
och ler med kärleksglöd

Som sagan är hon så vacker
och lyser med sin prakt
den blir en symbol för tiden
kring höstsonatens takt

På himlen skymtar plogen
från fåglars långa färd
mot värmen de beger sig
till äventyr och flärd

De lämnar höstens kyla
för livet där i söder
de kommer säkert åter
när vårsolen glöder

På ängen ligger dimman
när kvällen blivit sen
och älvorna de dansar
så skönt i månens sken

En fjäril söker dvala
djupt ner i gräs och mull
hon flög vid solens stråle
av minnen är hon full

Frosten kryper så stilla
lätt genom glänta och teg
säden är slagen på fälten
där bonden tagit sitt steg

En stjärna faller så vackert
på himlen skådas dess färd
en räv han söker sin föda
till kroppen så svulten och tärd

Från skyn faller regnet
i stora strömmar ner
solen där vid molnen
betraktar det som sker

Gula löv får höstens fart
med flodvågen spolas de bort
så vackert bildas ett mönster
för ögat så vackert men kort

Nu spelar hösten sin harpa
sin ton på frostfylld sträng
vinden blåser vinterköld
kring skogsglänta och äng

(Copyright © ULJO)




Bunden vers (Rim) av ULJO
Läst 268 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2021-11-23 07:06



Bookmark and Share


  Monika A Mirsch VIP
Värmande - gott!
2021-11-24

    Lena Staaf VIP
Målande och vackert om hösten och den annalkande vintern.
2021-11-23

  bibbi ahrnstedt
En vacker beskrivning av hösten som lägger sig i dvala
2021-11-23

  Susen VIP
Vackra toner om hösten. Fint skildrat
2021-11-23

  Öknens Ros VIP
Fint om allt det hösten bär med sig i form och färg.
2021-11-23

  Maria Sundelin VIP
Fin hyllning till hösten
2021-11-23

  Kungskobran VIP
Fin dikt om hösten.


Hösten är här
jag håller den kär
lukten och lövens färg
känns genom ben och märg
2021-11-23

  Feliaxel VIP
Vackra höstliga rader
2021-11-23

  AiA Maria den fria

”Nu doftar vinden äpple”

... ljuvligt berikande följer doften längs varje ord och rad i din välskrivna höst hyllning!

Tack!
2021-11-23
  > Nästa text
< Föregående

ULJO
ULJO