Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Avdunsta

Gatans snö dunstar bort

flyger bort, ingen såg vad som hände

insåg att jag glömde

jag vill inte — inte vara här och inte se

snö dö och fåglar flyga mot himlen

Emalj smulas under duschstrålen

etsas bort, ingen hörde vad som hände

insnöad och så fri från lättnad

jag vill inte — inte hulka högt efter honom

Vaket tillstånd på lakan

nattens film avvaktar, ingen märkte hur han
och hon väntade

på att dagarna skulle bli enklare

på att deras namn skulle evaporera

tvättas bort från graverade gravstenar

slutna av snödrivor, flygande snöflimmer

inristade saltstränder på kinder




Fri vers (Fri form) av Essisen
Läst 108 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2021-11-10 12:28



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Essisen
Essisen