Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Dikt till min Första Kärlek

Sjuksköterskorna höll för öronen och sprang in till mig
gjorde halvhjärtade försök till att bota
det hopplösa skri
som pulsmätarens monotona sträck gav

...

Hon var helig
varje cigarett hon rökte
var helig
allt hon rörde vid
fick en påtaglig och magnetisk karisma

Med en röst som skakade hand med själen
hud som stiltje över tjärnen
kött som storm i den atlantiska natten
och en blick som påminde om ett vilt kattdjur
vars dimension man precis har inkräktat

Hon var defibrillatorn i mitt liv




Fri vers (Modernistisk dikt) av Johan Carlberg
Läst 114 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2021-11-11 01:27



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Johan Carlberg