Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Torghandel


Sällsam lycka

Strosade idag till stadens torg.
Såg henne genast vid ett enkelt stånd,
kvinnan bakom sin flätade korg.
Hon var liten och inte särskilt blond.

I korgen de härligaste kantareller.
”Ja ha sjel plocka å rensa,
bes min here genas besteller,
om en stun e hele borde lensa.”

Stolt talade hon för sin läckra vara,
en företagare från fjärran land,
ivrig att beskriva och förklara
vad hon utfört med egen hand.

Inget kittlande scoop kan man tycka,
att det är så jag tar ut mina svängar,
men tänk dig den sällsamma lycka,
när jag räckte henne välförtjänta pengar.




Bunden vers (Rim) av Ulf Lundin VIP
Läst 82 gånger
Publicerad 2021-11-11 08:37



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Ulf Lundin
Ulf Lundin VIP