Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Saknar vår Don Juan


Flugsnapparen

På vårt eget utsiktsberg
där furor funnit fäste,
i lundens varma färg
där duvan byggt sitt näste,

invid soldränkta hällen
för en friare svart och vit,
det skönaste av alla ställen,
han flyger hit och dit.

För att söka sig en holk
snapparen kommit med våren,
han är inte som vanligt folk,
sjunger gudomligt i rhododendronsnåren

sin förföriska kärlekssång,
trädgårdens okrönte Don Juan,
oförtröttligt, dagen lång,
som ingen annan sjunger han.

När dagen lider mot kvällning,
när solen sakta dalar ner,
njuter vi hans föreställning,
den glädje kärlekssången ger.

Hans djupa längtan oss berör,
sångerna ur ett hjärta övergivet,
tonerna oss totalt förför,
han längtar den kärlek som är livet.




Bunden vers (Rim) av Ulf Lundin VIP
Läst 69 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2021-11-11 08:42



Bookmark and Share


  Öknens Ros VIP
Kärleksfullt diktat om charmig liten sångfågel.
2021-11-11
  > Nästa text
< Föregående

Ulf Lundin
Ulf Lundin VIP