Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Stilla

Mörker
Jag vilar i din famn

För snabbt
För långsam

För tjock
För smal
eller inget alls

Mjölk eller honung

en stilla rörelse
fångad i ett ögonblicket
En sekund till nästa

Ansikten
hårda uttryckslösa
utan liv
hos främlingar

Gäng som driver
runt
sökande
det efter lämpliga
ovetane offet

bakom gardinerna
i en lägenhet
kikar en äldre herre fram
förveten
på väggen
ett bröllopsfoto

I kokonger
sveper ensamheten 
in oss
utesluter
stänger in
längtan

Människor är trötta
på att vara människor
Vissa finner mod
andra begår självmord

Endel finner kärlek
andra förlorar den

För trött
Förbrukad
eller förlorad

Cigaretter och dåligt vin

Jag är rädd
inte för döden
Jag är rädd
för att inte hinna
väcka dig
och säga de tre orden
innan jag går

Vem sår oron
i mina tankar
Vem skördar
min ängslan

Tiden svingar
hotfullt sitt svärd
Tvingar mig att springa
när jag vill gå

För snabbt
För långsam

För tjock
För smal
eller inget alls

Mjölk eller honung

Du vilar
i mörkrets
famn

Låt mig hålla din hand




Fri vers (Fri form) av Alphard
Läst 90 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2021-11-11 17:50



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Alphard
Alphard