Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Vill vara en god medmänniska

 

 

Jag påverkar andra
med mina handlingar och ord

har jag skrivet
som ett rättesnöre

läser ofta lappen
som ligger på mitt bord

en påminnelse om
att tänka efter före

 




Bunden vers (Rim) av Marita Ohlquist VIP
Läst 226 gånger och applåderad av 16 personer
Publicerad 2021-11-12 09:41



Bookmark and Share


  Olof Lagerhorn VIP
Insiktsfullt om att vi lever i ett sammanhang med andra människor som vi måste göra vad vi kan för att det ska fungera.
2021-11-16

  Solweig Jansson VIP
Vilken bra påminnelse - ord kan ibland såra mer än något annat och stanna kvar i minnet - inte minst hos ett barn . . .
2021-11-16

  Eva Helene VIP
Framstår som viktigare än någonsin detta, så tack Marita för dina ord!
2021-11-14

  Kajan VIP
En enkel sak, som kan göra stor skillnad.
2021-11-13

  Elinor Sörensson VIP
Kloka ord.
En sån påminnelselapp
skulle vi alla ha. Innan illa
förflugna ord råkat lämna
munnen utan eftertanke.
2021-11-13

  Susen VIP
Ett värdefullt råd
2021-11-13

  Feliaxel VIP
Så klokt
Tänk om fler kunde tänka så
2021-11-13

  ULJO
Bara så bra
2021-11-13

  Monica Lindgren
Fint. Du behöver nog inte läsa lappen, du verkar genomfin!
2021-11-12

    Lena Staaf VIP
Bra skrivet! Vi lever ju i ett sammanhsng med andra antingen vi vill det eller inte.
2021-11-12

  Kungskobran VIP
Hoppas att andra vill bli påverkade
2021-11-12

  Sparvögat VIP
Visa och tänkvärda ord tecknar du från ditt sinne, väl värda att följa…

2021-11-12

  Maria Sundelin VIP
Klok devis
Kramar
2021-11-12

  Mats Edin VIP
Föredömligt!!
2021-11-12

  Niliboy
Det är nog det högsta! Vill jag tro!
2021-11-12

  AiA Maria den fria

Tack!

Reflekterar över att världen vore en mycket annorlunda plats mot nu om människor valde att utgå ifrån ditt ”rättesnöre”!

Hoppas att du själv finns med på ”snöret” också.

Tack!

<3<3<3


2021-11-12

  Solstrale VIP
Ödmjukt och fint att utgå ifrån!
2021-11-12

  Öknens Ros VIP
En bra regel att tänka på, innan man agerar i ord och handling.
2021-11-12
  > Nästa text
< Föregående

Marita Ohlquist
Marita Ohlquist VIP