Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

När lär vi oss egentlig rättvisa?


 



Jag förändrades

då jag besökte himlens adress

Väl där sa jag att allt inte kan vara vitt

då fick jag en returbiljett till jordens kostnadskonflikt

 



Det gör att jag ständigt gråter

vill inte längre le belåtet

Känner mig tvungen att bekämpa min personliga egoism

men folk påstår att jag lever i negativism

 



Kanske har de rätt, kanske icke rätt

karriär, habegär, kärleken till din nästa, kan det kombineras på ett bra sätt

Frågan är om vi ska tänka ett steg längre

eller tillåta vår empatiska hjärnkapacitet bli trängre

 



Jag ser saker

många orsaker

Till mänsklighetens minskade förståelse

och omänsklighetens ökade oförståelse

 



Orsak och verkan

verkar vara en inverkan

På om vi ska kunna tänka snällt

och utöka vårt empatiska synfält

 



Men tyvärr förblir de flesta egoistiskt osympatiska

för en nära döden upplevelse tillhör inte det demokratiska

Precis som penning-rikedom inte är alla förunnat

är inte riktiga olyckor alla förunnat

 



Därför kommer världen förbli som den är

ibland vacker men alltid med en giftig atmosfär

Orättvisan kommer segra

därför att rättvisan alltid går att besegra




Fri vers (Fri form) av kjell-åke bearfoot VIP
Läst 144 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2021-11-12 12:14



Bookmark and Share


  Larz Gustafsson VIP
Knappast genom EFS.
2021-11-13

  Bibbi VIP
Gud har allt under kontroll och tar till sist hem segern.
2021-11-13

  Larz Gustafsson VIP
Problemet med att tro sig kunna besegra sig själv i egen kraft är att man blir en farisé.
2021-11-12
  > Nästa text
< Föregående

kjell-åke bearfoot
kjell-åke bearfoot VIP