Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Svart humor


Fredsbevarande?

FN är fredsbevarande,
världens stater är närvarande,
jordens fria nationer.
Deras hala delegater
pladdrar som uppblåsta prelater

om sin egen filosofi.
Varje långsökt utopi,
alla tänkbara fraktioner
har här ett språkrör
som tilliten omintetgör.

De grupperar sig i pakter
dessa fredens stolta vakter,
dessa fridens postiljoner
rustar sig till tänderna
rädda för de andra länderna.

Förenta nationer
lurar bak egna bastioner.
Världens fredsbevarande funktioner
kivas om ideologier,
slåss för tunna teorier.

De går på en farlig stig,
kalkylerar med kärnvapenkrig,
domedagsexplosioner.
Säkerhetsrådet så pompöst,
vetorätten gör det meningslöst.

Folken vill nedrustning,
förenta nationer tvingar fram upprustning,
satsar astronomiska miljoner.
För oss är freden målet,
de smider det kalla stålet.

FN skriver en resolution
mot en utpekad nation,
bildar oväntade unioner,
känner gränslös euforia,
förnekar flertusenårig historia,

mobbar en liten demokrati,
värsta sortens översitteri,
ohederliga, groteska situationer,
fjäskar för de totalitära,
vill inte diktatorerna besvära

med tal om solidaritet
och vanlig hygglig mänsklighet.
I spastiska konvulsioner
FN delar vreden,
de är ju måna om freden.

Sveriges rödgröna regering,
denna bisarra åsiktsförgrening,
gillar hatresolutioner,
deltar gärna i klappjakten,
en vän får man offra för makten.

Den hyllade Obama
ses skamlöst krama,
i vänskapliga positioner
lögnens fräcka lakejer,
historieförfalskarnas pastejer.

Trump sänder chockvågor,
har han svaren på världens plågor?
Trots ädla intentioner,
det ligger något tungt i vägen,
sanningen gör mig helt förlägen.

Om en aktion kan de enas,
för en hjärtefråga kommer de alla att förenas
kring FN:s rekommendationer,
låt dig inte häpet förvånas,
”Israel måste utplånas!”

Herre Gud, Dig vill vi hälsa
bara Du kan oss frälsa.
Kom med himmelens legioner,
Jesus Fridens Furste,
Du är för evigt den störste!




Bunden vers (Rim) av Ulf Lundin VIP
Läst 59 gånger
Publicerad 2021-11-13 09:04



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Ulf Lundin
Ulf Lundin VIP