Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Vägen mot mognad


Repetitionen

Repetitionen blev en helt ny upplevelse för honom. De spelade stycken han aldrig hört och de gjorde det på ett fantastiskt sätt. Instrumenten stämde så väl tillsammans och de spelade mjukt och följsamt. Han lade märke till att musikerna kunde styckena i stort sett utantill. Alla hade ögonen mer på Ragge än i noterna. De följde minsta lilla vink från hans händer som liksom flöt framför dem som vingarna på en sällsynt fågel. Ragge avbröt inte så ofta, men när han gjorde det, gav han precisa och välmotiverade instruktioner. Han var ivrig och röd i ansiktet. Svettdroppar rann från pannan ner över hans blossande kinder. Han andades som om han sprungit ett halvt maraton. Han liksom stönade fram sina instruktioner stötvis. Det handlade inte om tekniska saker. Alla kunde sina stämmor. Det var tydligt att de övade enskilt varje dag. Det Ragge ville förmedla handlade om uttryck, känsla, om frasering och intensitet, om nyansering och inlevelse. Tonen skulle vara mjuk oavsett styrka. Aldrig vass. David var helt fascinerad. Han lärde sig mer under de där första timmarna i ensemblen i Rydala än han lärt sig under hela sin tid som musiker.




Prosa (Roman) av Ulf Lundin VIP
Läst 94 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2021-11-13 12:03



Bookmark and Share


  Kungskobran VIP
Orkesterledaren är allt
2021-11-14

    Sefarge VIP
Ljudupplivande skrivelse
Där känslan bär och
när tonerna!
;)
2021-11-13
  > Nästa text
< Föregående

Ulf Lundin
Ulf Lundin VIP