Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Snack

Det talas om att vårda sitt språk,
att inte vara för ekivok
och vara sparsam med svordomar.
Kanske beror det på uppfostran,
eller skillnad på kvinna och man,
hur mycket ”fula orden” blommar.

Har man bara ett stort ordförråd
så behövs det inga överdåd
för att slippa ”svära i kyrkan”.
Men när de rätta orden tryter
som de säkert gör vid dispyter
då tar man till fula ord för styrkan.

I vissa fall blir det knuten hand,
och det kan ju avgöra ibland
som slagfärdig argumentation.
För att undvika våldsamheter
är det klädsamt att man sig beter
som en civiliserad person.




Bunden vers (Rim) av Nils-Ivar Lindström
Läst 69 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2021-11-14 10:40



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Nils-Ivar Lindström