Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Plåga smärtan

tar dig till ett dödsrike på jorden
de svarta och de smutsiga orden
skiner oheligt som solen
skenheligt lyser på din själ

riv upp, släpp taget och tappa bort
göd djävulen med kramper och tårar
låt han tala om för dig hur hemsk du är
tro mig när jag säger att du är förlorad

så ner i oljepölen och fastna där
glöm bort vem du är och sluta följa
jag vet hur länge du ska fasta här
du måste sluta kämpa och dölja

tro mig när jag älskar med mörkret
svärtan skalar av smuts och sänker
alla i sårvätska, låt safterna blöda,
låt krafterna sina, vänta tills jag

säger att du inte orkar mer
att detta onda förgör dig
när smärtan drar isär
och jag inte kan hålla dig

ett nytt huvud ska födas ur dig
en ny hjärna med ett godare
hjärta, och ett sannare sinne
konstruktionen du är ett minne




Fri vers (Fri form) av Essisen
Läst 115 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2021-11-14 20:54



Bookmark and Share


  Koloristen
Enorm poesi! Tack!
2021-11-14
  > Nästa text
< Föregående

Essisen
Essisen