Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
ur I Absurditetens Tecken


I en jordglob

 

Ett förvrängt ansikte i en jordglob

Har människan ångest och är sjuk

Som en hospitalpatient?

Eller lider den av att vara fånge

I jordglobens anstalt?

Och får ordentligt med stryk

Som en gatunge som gjort bus?

Flammor som slår högt!

Människan brinner som om

den vore i en skogsbrand!?

Klimatförändringars antiklimax

I jordgloben brinner den upp?

Vem är människan på bilden undrar jag?

Hur känns det att vara

Fången i en jordglob undrar jag?

I en kropp vi inte valt själva

Fångar trots vår längtan efter

Frihet är vi i jordens runda glob

Till tidens ände är vi fast

På denna jordglob

Då ska vi möta vår Herre

Som kommer släppa ut oss

In i himlens sköna hägn

Ut ur jordgloben och låta

vårt lidande ta slut

Att leva är att lida

en smula då och då

Om man är vid liv

Fångad inuti en jordglob?

 

Taleptox Skrev

Den 20210211

<+>

 




Fri vers (Fri form) av Taleptox VIP
Läst 101 gånger
Publicerad 2021-11-15 07:15



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Taleptox
Taleptox VIP