Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Solstrale...


kalaset är över för evinnerliga tider

 

du får sluta festa nu oh! lilla människa

kalaset är över... alla jordevarelser

jordeklotet är tömt nu ... folket måste se!

 

olja, kol, gas tar slut förstår ni alla?!

årmiljoner av sedimentlager avyttrade 

vilka inte kan upprepas någonsin mer

 

så kalaset är över nu oh! lilla människa

 

hur skriver vi om attityden till detta

hur formulera ett nytt synsätt för framtiden

nu är lampan släckt och mörkret här? eller?

 

jordens evolution går ej i repris förstår du!

därför tar kalaset tillsist slut... så är det!

nu behöver du anpassa dig oh! lilla människa

 

oh! Du lilla människa som ej vill sluta kalasa

och glufsa i dig jordens  innanmäte tuggande

det finns nu inget allternativ än att sluta NU!!!

 

kalasandet är över för evinnerliga tider!!!

men ack oh! lilla människa vill bara förneka

 

 




Övriga genrer (Aforism) av Solstrale VIP
Läst 188 gånger och applåderad av 11 personer
Publicerad 2021-11-15 12:11



Bookmark and Share


  AiA Maria den fria

Text och bild i symbios!

Empowerment!



”I see you”

Avatar





Tack!

<3<3<3

2021-11-16

    Lena Staaf VIP
Ju längre vi väntar desto mer smärtsamt blir det. Bra skrivet!
2021-11-15

  Kajan VIP
Starkt skrivet, och gillar det ovanliga perspektivet. Nu närmar sig eftertankens kranka blekhet.
2021-11-15

  Anya VIP
Tycker om hur du skapar en seriös miljöpolitisk dikt. Jag blir så ledsen på denna penninghunger som går före allt annat. Och inte vet jag om jag är nå bättre. Köpte precis två nya jeans till sonen. Han behövde dem men kanske ska man handla second hand?
2021-11-15

  Marita Ohlquist VIP
Bra och tankeväckande.
Vi bär framtiden i våra händer
till kommande generationer
bör hållas varsamt.
2021-11-15
  > Nästa text
< Föregående

Solstrale
Solstrale VIP