Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Efter att ha blivit utsatt av sexuella trakasserier så har man ingen anledning att tro på \" det var bara på skoj\". Trycka ned kvinnor för sina kroppar är inte något som man kallar för roligt.


Romeo.

Romeo oh Romeo.
Vi tänker fänglsa dig och hugga av dina händer.
Så du slutar förtrycka kvinnorna i alla världens länder.

Du tar oss på rumpan, och fnissar sen går.
Du skryter med dina vänner, om hur många tjejer du får.

Du tar oss på brösten, och sedan avgudar alla andra dig.
För ditt mod. och för att du är någon slags kung.

När du låtsas gå in i oss för att nå oss nertill.
Då har du gått förlångt.

Du har kul när du gör det.
Och glömmer det sen.

Men vi som måste leva med att bli kränkta dag ut och dag in.

Vi glömmer inte.

Vi skrattar inte.

Vi finner det inte det minsta kul.

Du kränker oss för våra kroppar.

och du kallar dig själv \"häftig\".

När man går längs korridoren skriker du \"hora\" efter oss.
När vi undviker att komma nära dig så säger du att vi är äckliga.

Läraren säger \" pojkar i den åldern, ni vet hur dem är.\"
Sedan så vill de att vi alla ska glömma det här.

Ingen förstår varför det alltid är så få tjejer med på idrotts lektionerna.
Och ingen vet att det alltid står någon och tjuvkollar när man dushar.

Ni ger oss IG i betyget, och gnäller om hur vi ska bättra oss.

Det vore kanske lättare, om ni lärare kunde försvara oss!
Försvara vårt kön, och den mänskliga rättigheten.

Rättigheten att leva som den man är.
Rättigheten att kunna vara en kvinna.

Låt oss respekten kunna vinna.




Fri vers av Linda^^
Läst 314 gånger
Publicerad 2006-07-29 20:42



Bookmark and Share


    Psygirl-or not
jag måste bara säga... jag älskar verkligen dina texter verkligheten i den här kärleken i en annan längtan i ytterligare en... du skriver så att man kommer ihåg... det du har skrivit om gör du så att jag verkligen kommer ihåg alla dom tillfällen det har hänt mig... otroligt bra skrivet ^^ fortstätt så ^^
2006-08-26
  > Nästa text
< Föregående

Linda^^
Linda^^