Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Genom gallret

Bakom låsta portar står vi

Ser ut genom gallergrindarna

På livet utanför

Det vi drömmer om varje natt

Längtar till var gång tanken flyr 

 

Tysta står vi där på andra sidan

Sträcker ut en hand genom gliporna

Som om ville vi känna

Drömmarnas land för ett ögonblick 

 

Mörkret omsluter oss där vid portarna

Dränker oss med sin närvaro

Vi andas fläckvisa andetag

 

Tills gryningen kommer åter

Låser upp gallret vi begränsas av

Med sina första trevande strålar 

 




Fri vers av Maria Sundelin VIP
Läst 115 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2021-11-17 07:00



Bookmark and Share


  Solstrale VIP
Mycket gott belyst vandring från låst till öppen, tolkningsbar och universell tidlös andemening!
2021-11-18

  ULJO
Frihetslängtan präglar din fina text.
2021-11-17

  Marita Ohlquist VIP
Bra och tankeväckande text om längtan efter frihet.
2021-11-17
  > Nästa text
< Föregående

Maria Sundelin
Maria Sundelin VIP