Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Bidrag till Antologin om Kvinnans röst rätt.


Kraft

En sträng rättvis vilja av val i andrummet


Anslag som gestaltas ur ett perspektiv


Du unika kvinna du tog och


tar din plats med din din drivkraft 


Gjuten vilja i frihet, allas rätt till att vara


Att stå upp för sin rätt!


Vilket djup har upprorets tanke?


Din begränsade utgångspunkt


Hur hårt bultar skrev i ilska?


Se på oss!


Varje gnista en upplysning! 


Vems möjlighet synliggörs, genom din röst?


Den du marscherar dig fram


genom kjoltyg omgjorda till byxor i reflektioner


Där i hoppet, i känslan för andra...


ser du ditt val, din styrka.


Se till oss!


En kraft, en tråd 


I varandras ögon är tillståndet. 


Vi är mötande, i blickarna som säger


Allas lika rätt


Dessa möjligheter av respekt


De rikaste orden


De rikaste av val


Vibrationer av starka vingslag i


tankar mot allas land från inge mans land 


Ljusets kraftfulla tid


Vi föder en vilja, en orubblig styrka


Hungriga hjärtan av folket på


minerad mark som sakta blir en sommaräng,


av en kvinnas beslut och kraft.


 




Fri vers (Fri form) av Songbird VIP
Läst 164 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2021-11-18 08:20



Bookmark and Share


  Lustverket VIP
Min favorit av dig hittills! Den är som pärlor i ett pärlband där varje pärla har en egen karaktär. Stuns i den också. Formuleringar som "Vilket djup har upprorets tanke?" kan användas som meditationer, förutom att de är fan så poetiska :) Love it. Berätta gärna mer om bilden!
2021-11-18
  > Nästa text
< Föregående

Songbird
Songbird VIP