Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Överlevnad

Livet är smärtande och lärande
härligt och förfärande
ett snubblande och stukande
Ibland förödmjukande

Med våra kroppar
passerar vi dalar och toppar
och intill sista flåset
smörjer vi kråset.

Krafter vi förbrukar
vi äter och vi slukar
skrattar och njuter
ylar och tjuter.

Tar för oss av det timliga
vältrar oss i det sinnliga
yrvaket runt omkring oss vi ser
var det verkligen inget mer?








Bunden vers (Rim) av Lena Staaf VIP
Läst 295 gånger och applåderad av 29 personer
Publicerad 2021-11-15 23:08



Bookmark and Share


  Bodingen VIP
Klockrent!
2021-11-24

  Monica Lindgren
Naturliga och skickliga rim och tänkvärt innehåll!
2021-11-22

  angela Täubert fd Jansson VIP
Livet fångat i några välformulerade rader!
2021-11-20

  Solstrale VIP
Timlig lycka kan hela livet smycka! Ja samtidigt vi människor framrycka, eller hoppa på krycka! Ändå vi livet omtycka!
2021-11-19

  Maud Louise
Livets berg o dalbana beskrivet så bra, då livet rusar förbi i en rasande fart
2021-11-17

  Anya VIP
Du fångar det mänskliga livet så på pricken. Sista raden är så träffande. Läser med stor igenkänning. Gäller att jobba med nyfikenhet och förundran....tänker jag.
2021-11-17

  Marita Ohlquist VIP
En fantastisk text att läsa och begrunda nickar igenkännande.
2021-11-17

  Niliboy
Var det inget mer, än sviktande hälsa på äldre dar att vänta? Det frågar jag också!
2021-11-16

  Blomma-Stjärna VIP
En stor applåd för denna ordkonst i härlig, mänskligt inkännande dikt!

Det är mycket med det timliga och sinnliga, men inför en motgång som pekar på döden vi förträngt till vardags, undrar vi ju; var det bara det här; finns verkligen inget mer än det jag "skrattar och njuter, ylar och tjuter" för?
2021-11-16

  Susen VIP
Orden om mänsklig resa fint skildrat på rim
2021-11-16

  Öknens Ros VIP
Höga berg och djupa dalar, livets pendel svänger kraftigt.
2021-11-16

  Sparvögat VIP
Livets krokiga stig tecknar du så väl…
En förundran och över livets skönhet stannar kvar…
2021-11-16

  Kungskobran VIP
Fint om livets stunder
2021-11-16

  Solweig Jansson VIP
Intill sista flåset smörjer vi kråset - och, tror jag, har kvar vår förundran inför alltet, inför tillvaron som är så förunderlig och obegriplig när man blickar mot en stjärnhimmel . . . .
2021-11-16

  Kajan VIP
En riktig bergochdalbane läsning med yviga rim.
2021-11-16

  ULJO
Vi människor i ett nötskal
2021-11-16

    Sefarge VIP
Efter betänksam skrivelse!
Att stilla kunna njuta av
Naturens kraft är
Ändå något att
Minnas?

2021-11-15
  > Nästa text
< Föregående

Lena Staaf VIP