Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Bejaka livet!


Flyg

Flyg så länge vingarna bär,
dansa fri tills morgonen gryr,
spela sånger hjärtat begär,
hylla livet tills oron flyr.

Du lever här en enda gång,
sätt i håret en segerkrans,
låt livet bli en kärlekssång,
en vårvind, en virvlande dans.

Ur skuggorna hotar nöden,
kalla vindar plågat din själ,
du fruktat livet och döden,
än är ej dags att ta farväl.

Stå fast i prövningens tider,
bevara friden du som tror,
det blir bättre vad det lider,
nåden flödar där glädjen bor.

Njut en måltid vid pyntat bord,
tänd upp dina festljusstakar,
be böner för en sargad jord,
flyg du som livet bejakar!




Bunden vers (Rim) av Ulf Lundin VIP
Läst 86 gånger
Publicerad 2021-11-16 10:10



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Ulf Lundin
Ulf Lundin VIP