Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

På svenska

Älska det svenska språket,
så rikt och målande.
Tro dem inte,
de som fnyser föraktfullt
och kallar det fattigt.
Den engelska titeln på
Bergmans film Smultronstället
blev Wild strawberries.
Inte ens i närheten!
Be någon översätta
”hon är lagom fyllig och kramgo”
till engelska.
Förslagen imponerar inte.
Mina dikter, mitt liv, kan inte översättas.
Den svenska själen går förlorad.
De blir till hemska plattityder.
Älska det svenska språket,
poeternas mångskiftande
och uttrycksfulla palett.




Prosa av Ulf Lundin VIP
Läst 97 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2021-11-16 10:15



Bookmark and Share


    Sefarge VIP
Finstämd hyllning!Därför det Svenska Språket
har så många skickliga Lyriker av klass. ..?
Som kan användas o muras upp
av alla o envar som det
Svenska språkbruket
i sig har?
;)


2021-11-16
  > Nästa text
< Föregående

Ulf Lundin
Ulf Lundin VIP