Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
"Sträck ut din hand, se dig omkring...".


Stå upp


Stå upp.
Stå bara upp.
Det händer i floden
såsom på en filmduk,
någon reser sig
och står upp.
Det händer i floden
i varje not
och på grund av
varje hot,
som kommer ihåg
att någon reser sig
och står upp.
Det händer
i översvämningen
nu på måndag
i floden österut.
Det är miraklets flod
som strömmar fram
och någon reser sig
och står upp.




Fri vers (Prosapoesi) av Koloristen
Läst 172 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2021-11-16 13:45



Bookmark and Share


  Kungskobran VIP
Att stå emot strömmen är svårt
man får kämpa hårt
men ge inte upp hoppet
du kommer vinna loppet
Men betänk att det inte går
bada i samma flod som i går
Du måste ständigt ta nya tag
och inte vara svag
Flodens ström är stark
du måste ständigt vinna mark
annars spolas du bort
och allt blir som förgjort
2021-11-22

  Solstrale VIP
Engagerande prosapoesi! Civilkurage är alltid att föregå med gott exempel! Sedan tänkte jag på noternas skaft, gklaven och notraderna, det melodiska och punkterade levda!
2021-11-19

  agh.nilsson
Tack för påminnelsen om att stå och känna strömmen.
2021-11-18

  AiA Maria den fria

En utsträckt hand
Ett gemensamt ande-tag

YES!

SOL!

Tack!
2021-11-16

    Sefarge VIP
Hm.m intresseväckande skrivelse!
Uppståndelsen är nära
Beroende på vad man
gör av saken?
;)
2021-11-16
  > Nästa text
< Föregående

Koloristen
Koloristen