Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Det var då

Vid många tillfällen under tidens gång
möter man personer, saker och händelser
som påminner om någon eller något.

Det kan vara någons sätt att uppföra sig,
ett speciellt talesätt, någonting man läser,
lyssnar till eller en detalj på en tavla.

Kanske namnet på ett djur man fäst sig vid,
Enkla ting som en ask, en film, en bordsduk,
ett utseende eller en särskild doft,

Allt sådant väcker minnen – vemodiga,
skrattretande, dystra, olustiga och lustfyllda.

Gemensamt för dem är egenvärdet, något
som gör att stunden, personen, tingen,
händelsen i minnet pånyttföds.

Värna den gåvan.




Övriga genrer av Nils-Ivar Lindström
Läst 85 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2021-11-17 10:01



Bookmark and Share


  Larz Gustafsson VIP
Ofta är det ju just sådant som transformeras till poesi.
2021-11-17
  > Nästa text
< Föregående

Nils-Ivar Lindström