Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

onsdags tankar

när jag parkerade utanför skogen visste jag inte varför jag hade kommit.
eller jag visste inte ännu varför jag ville dit.
det började för en vecka en sedan.
mitt hjärta en magnet, skogen den andre.
till slut gjorde det så ont i mig att jag inte kunde låta bli.
jag ringde in och sjukanmälde mig från jobbet.
förkyld snörvel, snörvel.
när jag nu satt där kändes mina sneakers om gjorda ac betong.
men jag tog mig ut och gräset under mina fötter fick åren av sten och betong att blekna.
varje varelse har en innersta betraktare.
all tid är förvrängd.
betraktaren är instängd och ser allt.
tiden är ett spel.
valet är det samma.
för förlust och vinst är en.
Jag lade mig under en stor gran.
solskenet trängde sig fram genom snö och granskog
för varje år, hur mycket går vi miste om.
hur mycket går granträdet miste om.
hur många ekorrar har byggt ett hem i det där trädet.
håller världen oss i koppel?
är vi ensamma?
är vi för evigt tvinade samman i tid och utanför tid?
eller är vi ensamma?
under ett träd i skogen.
och drömmar kommer.
och drömmar tas.
alla dem strukturer som vi skapat dör sakta.
här finns ingen makt.
den finns fortfarande att tas.
så ja, tiden är ett spel.
spela det med nyktert sinne.
och kom ihåg att allt kommer tillbaka.
som det en gång stod nedskrivet.
och reglerna ändras.
men dem äldstas råd står kvar.
jag tänker mig en ö.
med djupaste vatten.
runt om.
och jag är ön och jag har en blick.
men jag kan inte röra mig.





Fri vers (Fri form) av kalles
Läst 136 gånger
Publicerad 2021-11-17 19:40



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

kalles
kalles