Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Bild: ULJO


Stjärnorna på isen

På isen han forcerar
med klubba och boll
på motståndarens iver
han har en riktig koll

Han åker över planen
med stil och elegans
bollar skjuts mot mål
som inget annat fanns

På is parkett så blank
det skrinnas många varv
det gäller att ha fart
här tillåts inget slarv

En kvinna och en man
de dansar för publik
får visa sina konster
till smäktande musik

En tävlingskonst på is
ett flygskär så skönt
en piruett, ett hopp
från juryn det blir grönt

I hockeyrinken är han
snabb med lindrigt flås
svår tackling, något ful
ett straff i syndens bås

En dribbling över isen
ett skott från linje blå
en glädje över drömmål
blott fans det kan förstå

Kring isen är de stjärnor
på många sätt de kan
med klubba eller utan
vill fira att de vann

(Copyright © ULJO)




Bunden vers (Rim) av ULJO
Läst 281 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2021-11-24 07:10



Bookmark and Share


    Elisabeth Nilsson VIP
Härligt skriftat om dessa iskonstnärer av olika slag!
2021-11-24

  Blomma-Stjärna VIP
mycket fin -
om våra olika is-åknings-stjärnor!
2021-11-24

  Marita Ohlquist VIP
Fin text med en bra sammanfattning i slutstrofen.
2021-11-24

  Öknens Ros VIP
Snabba skär, snurrande piruetter, fart och fläkt på blanka isar!
2021-11-24

  Solstrale VIP
Is-kreativt! :)
2021-11-24

  Maria Sundelin VIP
Bra fångat
2021-11-24

  AiA Maria den fria

Sköna
Gnistrande
Isdanser

Tack!
2021-11-24

  Feliaxel VIP
Mycket går att göra på isen
2021-11-24
  > Nästa text
< Föregående

ULJO
ULJO