Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Ensam vid en hållplats

Utan klocka tider staplas
Tecknen små och inte lästa
Nattens himmel öppen rymdens
Klara luft och kylig vinden
Står jag åter utan minnen
Ensam vid en hållplats skyltar
Tiden var nog gången redan
Förra året kom det glest
Och utan ordning
Detta året minns jag inte
Står jag åter här och väntar
Ligger jag och vänder
Allt som öppnats skymmer kvällen
Allt skall regna ner och flyta
Bort på vatten som rinner också
Jag är ingen någon kände
Sist kom jag in och ut
Allting vände
Texten bak och fram den leddes
Ögonen gick också bort
Drick ur bäcken
Vattnet rör sig
In i munnen vänder tungan
Upp och ner den gungar
Fram en mening
Som då faller
In i askan
Och dess svärta
Lyser ljuset
Också huset




Fri vers av Matts L Eriksson VIP
Läst 88 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2021-11-18 15:02



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Matts L Eriksson VIP