Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
YouTube: J.S. Bach; Toccata och fuga. (Akustisk gitarr : Edson Lopez) Sundsvalls baptistförsamling, "Elimkapellet"/"Elimkyrkan", 50-60-tal


TOCCATA OCH FUGA

I ungdomens kapell, ibland baptister,

fick jag till livs Johann Sebastian.

I orgelns kakelugn hans fugor brann

frameldade av kyrkans organister.

 

Bach, som den femte av evangelister,

förmedlade, som ingen annan kan,

den ton från himmelen, som övervann

min ungdoms tvivel och min ungdoms brister.

 

I dag, i ålderdomens sega klister,

hör jag på nytt den ton, som aldrig svann

i livets orgelbrus med brett register.

 

Jag hör den! Jag den höra kan!

Jag är en ungdom än fast gammal man!

En ton från himmelen man aldrig mister.




Bunden vers (Sonett) av Ulf Carlsson VIP
Läst 232 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2021-11-18 17:37



Bookmark and Share


  Staffan Nilsson

När jag hör Bach hör jag ingen ton från himlen men en ton som öppnar för det oväntade.
Gillar särskilt "ålderdomens sega klister", men det du skriver lyser alltid av klarsynthet, inte brist.

2021-11-22

  Monica Lindgren
vacker dikt, finns en sorts jubel i den!
2021-11-19

  Jan Widströmer VIP
Hommage att instämma i. Vackert formad dessutom.
2021-11-19

  Olof Lagerhorn VIP
En sonnet som på ett övertygande sätt
leder i bevis att Bach är en kompositör
för alla tider och generationer.
2021-11-18
  > Nästa text
< Föregående

Ulf Carlsson
Ulf Carlsson VIP