Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Fantasin känner inga gränser ...


Felkopplad

tankarna springer åt alla håll
väljer de själva sina vägar
vem eller vad är då jag
jaget mitt ego som tar äran
av någon snilleblixt
av ett enstaka klokt beslut
och något lyckosamt själsligt råd

talang och intelligens
är det en fråga om
att vara noggrant eller slarvigt kopplad
att alla miljontals nervändar
hos somliga en närmast försumbar minoritet
av någon ofattbar tillfällighet
stämmer med kopplingsschemat

alla dessa felkopplade varelser
som skapar upprepade härdsmältor
visst kan man väl dra ur sladden
och börja om från början
koppla rätt den här gången
(hur lång tid tar det för en vanlig dödlig?)
syna och testa produkten
före användning

är det någon som vet hur man
gör en felanmälan
vart ska man vända sig
knappast till den som slarvade
var finns en auktoriserad
utredare
som kan bringa ordning i röran

nu kom en sån där snilleblixt
(eller var det en error-varning)
mina nervtrådar supraledare
som inte gör motstånd
kan de odlas i stor skala
för att lagra elektricitet

gigantiska nervknippen
kanske behöver de bara ett par tankbilar
kaffe om dagen med socker och mjölk
en nervboll med livslängd femtio år
skulle lösa det urgamla problemet
med lagring av elenergi
ett slags homo sapiens mobile


jag tar gärna emot era hyllningar
om det fungerar
om inte skyller jag på
evolutionens totala misslyckande




Fri vers av Ulf Lundin VIP
Läst 59 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2021-11-19 09:44



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Ulf Lundin
Ulf Lundin VIP