Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

SVAGHETENS STYRKA

Sin egen kvalitet har kvantiteten.
En myckenhet har också kvalitet!
Att göra mycket av sin litenhet
bör underlätta selektiviteten.

Det gör det lättare att välja, vraka
och kanske hitta några korn av guld.
Ett fynd gör fyndaren förtjust och huld
och kan då resten samvetslöst försaka.

Bland oss som skriver verser varje dag
blir säkert mycket tunt och undermåligt
och oundvikligen blir mycket dåligt.

Att alltid söka vara till behag
gör inte diktandet särskilt stryktåligt.
Det är en styrka att få vara svag!









Bunden vers (Sonett) av Ulf Carlsson VIP
Läst 138 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2021-11-20 12:48



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Ulf Carlsson
Ulf Carlsson VIP