Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

För att strax löpa varg


Jag låtsades vara frisk och fräsch
i natt,
genom hostans gurglande träskmarker,
bortom slemmets drypande skogar,
genom snorets framvällande skred,
ut i trafikljusens och skolskjutsarnas
förlovade samhällsbyggen,
kontantlösa,
presentförpackade analoga verkligheter,
svepta i duggdigitala hägringar

men det var en sömndrucken lek
på kroppsligheternas brandstegade bakgård

Jag låtsades vara pang på och rakt av

men sjönk tillbaka
i en vindlande vildmarks sömnhackade hushållsrullenatt,
livet läckande
ur en fräsande och spottande lekamen,
frenetiskt obenägen, lustförträngd,
ordbesk och röstberövad
(landsvägscykling och längdskidåkning
myter ur forna gudasagor)
för att strax löpa varg
längs förkylningens befälsordning,
slemvrålande
på slutförbannelsernas drakrygg
som mistluren vid Nantucket II Lightship
djupt i utmattningsdimmornas ansiktslösa fallstudier




Fri vers (Fri form) av Ingvar Loco Nordin VIP
Läst 94 gånger
Publicerad 2021-11-20 10:01



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Ingvar Loco Nordin
Ingvar Loco Nordin VIP