Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Vägskäl. Revidering.


Liljans stjälk


linjerna i hans handflata
stavar ditt namn
förutom t:et
som inte är korsat
och som ser ut som en not
utan prick eller liknande.
nu när hon är borta
löper venerna parallellt
till mitt liv under ytan
dess rötter bildar
en röd glödlampa
som shoshone kvinnorna
grävde ned
med sina camas pinnar
och som sparas
till grillning
över tipieldar i kalla nätter
när deras män
hade gått iväg
antingen till att bedriva krig
eller för att följa efter
västra leden hem.




Fri vers (Prosapoesi) av Koloristen
Läst 153 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2021-11-20 10:51



Bookmark and Share


  AiA Maria den fria

Berörande

Texten väcker saknad, längtan
kraft och riktning.

Tack!

SOL!
2021-11-22
  > Nästa text
< Föregående

Koloristen
Koloristen