Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Språk och Kunskap

 

 

i livet viktigt veta

vad orden heta

veta kunskaps källa

det alltid må gälla

 

ett språk är så viktigt

det är rätt och riktigt

orden betyder allt

nästan som jordens salt

 

välj med omsorg dina ord

må de falla i god jord

ge dem näring och kärlek

men ej ord av smälek

 

att tala väl är stort som så

att veta ordens vikt, förstå

att orden väl skriva ned

låt klokheten vara med

 

ord och kunskap hand i hand

där finns ett magiskt samband

när båda två är i harmoni

det bildas himmelsk eufori

 

 

 

 

 




Bunden vers (Rim) av Öknens Ros VIP
Läst 216 gånger och applåderad av 12 personer
Publicerad 2021-11-21 08:55



Bookmark and Share


  Bodingen VIP
Dä va enn mykket pra täxt uttan stavvfäll. Faan, minn atåkårrräkt fungkar intä!
2021-11-24

  Eve Maria
Jag älskar allt I denna dikt. Waw.
2021-11-22

  Solstrale VIP
Så megabra!
2021-11-22

    Lena Staaf VIP
Kunskap är viktigt, att försöka ta reda på vad som ligger bakom en åsikt. Orden är våra redskap för att försöka nå fram till varandra. Men också farliga om de används för att slå ner, trakassera.
2021-11-22

  AiA Maria den fria

Känsla
Tanke
Ord
-som i handling

Skapar

Tack!
2021-11-22

  Kungskobran VIP
Vad läser ni, min prins?” Hamlet svarar med sitt berömda ”Ord, ord, ord.”
2021-11-21

  ULJO
Ord och språk så viktigt för oss människor
2021-11-21

  Sparvögat VIP
Så väl du tecknar ordens lärdom…
2021-11-21

  Cikoria Blå VIP
Fin rytm. Jo, språket är viktigt och ett fantastiskt redskap.
2021-11-21

    ej medlem längre
Jag måste lära mig språket bättre
Behöver även mer kunskap
Men svårt att förstå mig på Hegel
2021-11-21
  > Nästa text
< Föregående

Öknens Ros
Öknens Ros VIP