Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Ögonlabyrint


ögon är en labyrint
som visar när vi lyckats
eller slagit slint


tårkanaler kan rinna
och vi ibland av stor sorg
nästan försvinna


ögon nån gång förvilla
då vi av vaga vägval
lämnas rådgilla


solsknippsblicken likt fyrsken
sprida glimransljus i natt
känslan värms av scen


ögon är yta och djup
understundom nås bortom
med själen som slup




Bunden vers (Rim) av BenGust VIP
Läst 122 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2021-11-20 12:14



Bookmark and Share


  angela Täubert fd Jansson VIP
Skrivet med glimten i ögat...Bravo!
2021-11-23

    Lena Staaf VIP
Blicken säger mer än ord - här fångar du en del av ögats och blickens mysterium
2021-11-21

  Öknens Ros VIP
Så väl skrivet om ögat och dess funktion, mycket kan läsas av genom ögats blick.
2021-11-21

  Elinor Sörensson VIP
Ögat sägs vara själens spegel.
Här som en labyrint att fångas
och fängslas av. Med rum där
man vill stanna, rum som skrämmer
en. Rum som ställer frågor, ger svar.
Rum som sjuder av känslor. Ger ro.
Väcker tankar. Blickar man försöker
fånga. Vill fångas av.
2021-11-20

  AiA Maria den fria

”solsknippsblicken likt fyrsken
sprida glimransljus i natt
känslan värms av scen”

så otroligt bländande fint djup!


Tack!
2021-11-20
  > Nästa text
< Föregående

BenGust
BenGust VIP