Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Kärleksvinden

En ring på ett finger
av ädlaste valör
symbol för evig kärlek
så ljuvlig men skör

Två löften ska givas
inför vän och präst
silverklockor klingar
ty det är bröllopsfest

En klänning lika vit
som Samoas strand
mot altarringens ljus
så tätt hand i hand

Ett vackert sommarpar
de säger ja till livet
och så till varandra
så kärleksfullt och givet

På trappan faller regnet
från risgrynens kaskad
i gräset sjunger någon
en strof från en ballad

Där står det unga paret
med vinden kring kjolen
de kisar mot himmelen
och ler i kapp med solen

Så förs de till dansen
mot evigt lyckorus
de dansar på ängen
till älvens orgelbrus

En fest under stjärnor
tills morgonen gryr
de följer kärleksvinden
dit deras öden styr

(Copyright © ULJO)




Bunden vers (Rim) av ULJO
Läst 259 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2021-11-25 06:38



Bookmark and Share


  AiA Maria den fria

Ljuvligt
Hoppfullt
Liv i flöde

Tack!
2021-11-25

  Susen VIP
Så vackert blir varmt berörd
2021-11-25

  Öknens Ros VIP
Finstämt om ett viktigt ögonblick i två människors liv.
2021-11-25

  Maria Sundelin VIP
Väldigt vacker
2021-11-25

  Kungskobran VIP
Love for ever, love…..
2021-11-25

  Solstrale VIP
Gyllene rader med romantiskt hopp! Sätter igång mitt blodomlopp! :)
2021-11-25

  Feliaxel VIP
Fantastiska rader
2021-11-25
  > Nästa text
< Föregående

ULJO
ULJO