Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Dans på lina

Hon svävar kring taket
som skuggors siluett
på linan likt en sträng
hon dansar fram så lätt

Hon rör sig som en älva
en kall novembernatt
så ljuvligt och vackert
hon lyser som en skatt

Hon trippar fram på tå
i strålkastarens sken
om någonting går fel
hon faller som en sten

Hon dansar i det mörka
mot cirkustältets höjd
program i ljusets stråle
men aldrig blir hon nöjd

Hon går över publiken
som sitter där i trans
hon förmedlar glädje
med stil och elegans

Hon är en primadonna
en nattens virvelvind
rörelser på ömma tår
en smekning mot din kind

Hon utmanar sitt öde
när hon din blick förför
på gränsen till det rimliga
kring allting som hon gör

(Copyright © ULJO)




Bunden vers (Rim) av ULJO
Läst 246 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2021-11-22 07:05



Bookmark and Share


  Susen VIP
Förtrollande fint skildrat med fina rim. Bildskapande
2021-11-23

  Kungskobran VIP
Så fint om ett farligt men tjusigt yrke
2021-11-22

    Elisabeth Nilsson VIP
Vackert, men farligt, farligt! Men mycket välskrivet i fina rim.
2021-11-22

  Marita Ohlquist VIP
Fin text om en balanskonstnär som trots olycksrisk glädjer andra.
2021-11-22

  AiA Maria den fria

Hisnande
Berörande
Perspektiv i liv


Tack!
2021-11-22

  Maria Sundelin VIP
Fint om en lindansares förmåga att förtrolla
2021-11-22

  Öknens Ros VIP
Ett riskfyllt uppträdande.
2021-11-22

  Feliaxel VIP
Vackert att se men farligt att utöva
2021-11-22
  > Nästa text
< Föregående

ULJO
ULJO