Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Hjärnan sover ensam på sängen

 

Hjärnan längtar efter nästa steg

men hjärtat och själen har låst sig allt mer

dem ville alltid samma saker

nu är hjärtat och själen inte lika säkra.

 

Hur skulle hjärnan kunna förlåta

om hjärtat och själen anpassar sig hela tiden

för hjärnan tänker logiskt

tänk om hjärtat och själen ångrar sig sedan.

 

De siktade högt, till molen, till universum

men de fastnade på vägen dit

hjärtat och själen vill stanna kvar

men hjärnan vill ta sig loss.

 

Vågar hjärnan, vågar hjärtat, vågar själen släppa taget

innan de alla faller ner mot marken

vågar de tänka tanken

att efter regnet kommer solen.

 

De alla tre brukade vara överens   

de alla tre tänkte

ensam bra men med varandra bäst

men hjärnan väljer ändå borta mest

därav är det ofta

hjärnan sover ensam på sängen.

 

Deras gemenskap var stark

men kärlek mellan två dog

ångesten kom ifatt

hjärnan ställer frågor

men hjärtat och själen har slutat lyssna.

 

 

 

 

Copyright: Arnela Arre Kurbegovic

(2021 - 11 - 20)




Fri vers (Fri form) av Arnela
Läst 158 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2021-11-20 21:13



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Arnela
Arnela