Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Viskningar i natten...

gässen som sågs flykta idag
Freja och hennes nyfödde bror
mor och far - alla sover nog
men inte ugglorna...

inte katterna som smyger bland löven
eller mössen som kurar bland buskarna
hur blir deras natt
katt-i-fatt?

jag vill glömma all oro, allt larm
och välja en av alla våra böcker
att läsa för oss, när vi lagt oss
en text som förmedlar visdom

livet är som det är
och du ser på mig
med ditt vänligvisa
gammelmansfejs

vi är en liten tid
sedan är vi inte mer...





Fri vers (Fri form) av Blomma-Stjärna VIP
Läst 219 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2021-11-20 22:56



Bookmark and Share


  Bengt H VIP
Ja, det är nyttigt att påminna sig om sin förgänglighet. Det visste redan de gamla romarna. Memento mori.
2021-11-30

  Solstrale VIP
En liten tid en leva här, med mycket möda och stort besvär! Hej livet! Din romantiska läsning... För gammelmansfejs ett roligt ord, nyord! Ser melankolin, vemodet sila fram, likt bleka strålar! Tack!
2021-11-25

  Monika A Mirsch VIP
Rofyllt och vackert - tack!
2021-11-24

  Rise Little One
En stund av lycka tillsammans med nära och kära är det bästa att njuta av medan universum snurrar runt innanför vår värld.
2021-11-23

    Lena Staaf VIP
Stämningsfullt och vackert med en intensiv närvaro. Nattens hemlighetsfullhet, undringar över det korta liv som vi har.
2021-11-22

  Marita Ohlquist VIP
Vi är en liten tid
sedan är vi inte mer...

Visdomsord att bära med sig i dagen.
2021-11-22

  AiA Maria den fria



Livet stora gåva-ögonblicket-nu!

Tacksamhet

Ödmjukhet

Kärlek
2021-11-22

  ULJO
Vi en sekund av evigheten i universum
2021-11-21

    Lena Söderkvist VIP
Stämningsfullt med carpe diem som budskap. Ett privilegium att finnas där för någon annan, hur lång eller kort tiden än må bli.
2021-11-21
  > Nästa text
< Föregående

Blomma-Stjärna
Blomma-Stjärna VIP