Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Är den gud?

Vem kan för sitt liv förstå,
att gräs och gröda, all markens föda,
i renhet, oskuld fått uppstå,
ingen gud som vill det döda?

När allt skapades försonat,
bolmört giftig på sin rot,
Gud för människan betonat,
att hon måste göra bot.

Är den gud som av sin möda,
med att skapa ställt det så,
somligt lämnas att förblöda,
somligt frälsas att bestå?

Kan du den gåtan klokt förklara,
på frågor och tvivel tvärt göra slut,
då är jag en dumsnut bara,
som borde stänga min glappande trut.




Bunden vers (Rim) av Ulf Lundin VIP
Läst 155 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2021-11-21 09:35



Bookmark and Share


    Anna Ahlborg
Jesus var ingen trollkarl-han var en människa och kommer till oss som sådan även efter återuppståndelsen. Det är först när vi själva kommit till nästa nivå-till gud efter döden-först då blir allt gott.
2021-11-21
  > Nästa text
< Föregående

Ulf Lundin
Ulf Lundin VIP