Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Övergiven

Övergiven söker han fäste i varat,
vännerna, nu är de alla borta,
inte ett äkta minne sparat.
Hur hade han kommit så till korta?

Trodde sig älskad och eftertraktad,
fanns där för alla och envar,
chockad, ensam och föraktad,
ingen enda ville vara kvar.

Nu får det gå hur som helst,
banden var ju ack så tunna,
var han ens för övrigt frälst?
Inget veta, inget kunna.

Finns en framtid för ett fån,
så slagen och så hånad?
Om ej en gåva så ett lån,
överraska mig, gör mig helt förvånad.

Du min Gud som själen rörde,
ge mig blott en nådatid,
du som hjärtat helt förförde,
gå helt stilla tätt invid.




Bunden vers (Rim) av Ulf Lundin VIP
Läst 110 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2021-11-21 09:37



Bookmark and Share


    Sefarge VIP
Tänkvärd skrivelse!
Den är ens verklige
Vän som lyfter en
Upp från rännstenen
Om/när det så inträffar
De andra ilar skyndsamt
Förbi. ..
2021-11-21
  > Nästa text
< Föregående

Ulf Lundin
Ulf Lundin VIP