Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Angeläget

Det finns så mycket som pockar,
och skapar en känsla av stress.
Var gång som någonting lockar,
försätter det dig under press.

Du vill nå något avundsvärt
och skruvar upp ambitionen.
De framtidsdrömmar som du närt
hamnar dock i farozonen.

Törs du sätta allt på ett kort?
Är det mödan värt att våga?
Du knackar på samvetets port,
ställer dig själv denna fråga.

Du undrar: vad tjänar det till?
Är det inte bra som det är?
Mycket du kan, mera du vill,
men vet inte vart vägen bär.

Av allt som är angeläget
är ändå medvetenhet bäst.
Det som pockar så enträget
är bara ditt samvetes test.




Bunden vers (Rim) av Nils-Ivar Lindström
Läst 85 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2021-11-21 10:06



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Nils-Ivar Lindström