Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Gemensamt skriven av mig och Elinor Sörensson


Snörimmad önskan 2


Vintermättad rymd
tanke undanskymd
frostfjäriln på ruta

Månbanerets ljus
sömntunga gårdshus
Se där strålknippsundret

Skälvande grässtrån
lossar tår i ögonvrån
Blöta löv slumrar

Snart första tändas
Spröd lussetågssång väntas
Mors pepparkaksbak

Dukar av och på
Mönstervävens vrå
Förnöjsamhetens rum

Adventsansikten
snörimmat dikten
Tidevarv för gåvor

Lyktbärarnas sken
Dolda granbarrsfen
knäpper tyst på luta

Stilla slumrar barnen
Klappar under granen
Glöggdoft i glimmersken

Klockan tolv slag slår
farväl till nu slitet år
Färggrannt himlavalv

Plym pryder slottsvyn
Blickar höjs mot skyn
Löften glöms i möra

Med nyårvalsen in
vilken Strauss gjort till sin
anrättning som lyfter

Vi kapplöper med snön
Så loj var gran och rönn
Sprött kristaller faller

I kyla beröra
Förväntningar sköra
Trevande tas stegen




Bunden vers (Rim) av BenGust VIP
Läst 118 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2021-11-21 12:31



Bookmark and Share


  Solstrale VIP
Stämningsfull decemberromantik! Det gjorde ni bra!
2021-11-22

    Lena Staaf VIP
Väldigt stämningsfull dikt, lugn, mjuk. Adventskänsla!
2021-11-22

  AiA Maria den fria

Andaktsfullt
Skört
Unikt

Liv att värna!

Tack!


2021-11-22
  > Nästa text
< Föregående

BenGust
BenGust VIP