Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Mellan hägg och syren

Då häggen doftar som allra mest
men syrenen ännu inte slagit ut.
Då är kylans hårda test
i Sverige äntligen slut.

Grönskan frodas vart än man ser
knoppar blir till blommor.
Det hopp och lycka till människorna ger
trots olycka, ångest och diverse åkommor.

Luften vibrerar av förälskelse
fantasin har inga gränser.
Allt det vackra är en befrielse
i en kort stund det våra sorger dränker.

Sommaren står på glänt
men ännu får den gärna vänta ett tag.
För nu moder jord oss skänkt
det bästa av sitt slag
- tiden mellan hägg och syren.




Bunden vers av Bodils
Läst 133 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2021-11-21 23:04



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Bodils