Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Första kyssen

Plötsligt så händer det
att kärlek kommer till
en kyss på röda läppar
är någonting man vill

Nog särskilt den känns
första kyssens minne
rotad den befinner sig
djupt där i ens sinne

En flicka vid sandlådan
när man var fyra år
ett skratt i glädjerus
det satte sina spår

På dansen i skolan
i tonårsålderns iver
en smäktande balad
historia den skriver

I äktenskapsannonsen
man kanske fick napp
dock utan godkänt tycke
man inte kyssen slapp

En vän där i vimlet
ett möte utan mening
kanhända utan kärlek
en omöjlig förening

Vid snabbköpets kassa
när kärleken var blå
plötsligt så händer det
så märkligt att förstå

Vid altargångens ring
med bruden man vill ha
i drömmen står man där
och allt är väldigt bra

Plötsligt så händer det
när kärlek känns bra
en kyss på röda läppar
är något man vill ha

(Copyright © ULJO)




Bunden vers (Rim) av ULJO
Läst 275 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2022-01-18 07:10



Bookmark and Share


  Eva Langrath VIP
Finstämd vacker dikt.
2022-01-19

    Elisabeth Nilsson VIP
Finstämt och vackert diktat om första kyssen och kärleken som kanske kommer.
2022-01-19

  Susen VIP
En resa i kyssens betydelse i den efterlängtade kärleken
2022-01-18

  Beatriz Quevedo de Hansen VIP
Vackert skrivet med fin rim! Ja första kyssen är speciell...
2022-01-18

    Lena Staaf VIP
Vackert skrivet om den första kyssen och den komplicerade kärleken som man kan råka snubbla över eller inte.
2022-01-18

  Feliaxel VIP
Fantastiska rader
2022-01-18

  Maria Sundelin VIP
Ja vissa saker bara händer
2022-01-18

  Öknens Ros VIP
Väl skrivet om första kyssen.
2022-01-18

  lodjuret/seglare VIP
Bokmärker texten. Alla tycks ha en relation till denna sak. Ens första gång minns en nog ibland. Första kyssen kan ge så 'blodad tand'.
2022-01-18

  Kungskobran VIP
Jag längtar så
att dennakyssen få
2022-01-18
  > Nästa text
< Föregående

ULJO
ULJO