Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Solstrale...


en stjärnklar natt speglar en hel evighet

 

en stjärnklar natt ska du allt minnas

skådande emot himlavalvet se dig finnas

du ska se det djupa i det grunda så isblå

där synen av frostens gnistor dig tända då

 

ett tecken ska dig väcka från slummer i anden

där du vandra bortom ensamhet  tagen i handen

de forna krafternas reflektiva speglande ska nå

lysa i all kraft till dig från himlens alla stjärnor små

 

vad de rymmer är dock historia för oss alla nu

dessa blinkande stjärnor förundras kanske som du

de ser likt oss reflexen från jordens himlavalv speglat

ljuset som under årmiljoner genom universum seglat

 




Bunden vers (Rim) av Solstrale VIP
Läst 198 gånger och applåderad av 12 personer
Publicerad 2021-11-22 12:33



Bookmark and Share


  AiA Maria den fria


Stjärnljus

speglar

ljus

på jorden

och mitt i mitt <3

Tack!



2021-11-23

  BenGust VIP
Jorden, en futtig punkt omgiven av evighet. Men har sin rättmätiga plats
i det nästan lika svindlande, våra spelande sinnens universrum.
2021-11-22

    Elisabeth Nilsson VIP
Underbart målar du stjärnornas magiska kraft i storslagen poetisk ton.
2021-11-22

  Olof Lagerhorn VIP
Vackra rader som söker och finner en
balanspunkt mellan universums djup
och vårt eget.
2021-11-22

  ULJO
Fint tecknat om stjärnornas magi.
2021-11-22

  Maria Sundelin VIP
stämningsfull
2021-11-22

  Kajan VIP
Storslagen känsla, och pejlar djup i gåtan.

2021-11-22
  > Nästa text
< Föregående

Solstrale
Solstrale VIP