Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
I published this poem here on poeter.se for the first time November the 2nd, 2013. In this version I have mede a few changes.


A benevolent design

Are we all part of a benovelent design
a code, a constantly mutating law
a hypothesis, let´s say a concept of
a compassionate and multiplaying mind
that, somewhere along the line fell in
love with an earthly grain, a seed, with
a charter to be, to become, someone,
with a sensible and humane mind?




Fri vers av Olof Lagerhorn VIP
Läst 189 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2021-11-22 12:15



Bookmark and Share


  Monica Lindgren
Fint. Ja, det här är en ständigt aktuell fråga som det ständigt grubblas på. Väl har du gestaltat den!
2021-11-22

  Solstrale VIP
Idag är vi påväg att omformas i mycket snabb takt! I möte med våra egna handlingars konsekvenser som påskyndar just mutationen, måhända leker vi Gud där vi har som målsnöre att leka domedagsförrättare... En god text att återpublicera och uppskattas frågandet med samtidig reflektiv sensus!
2021-11-22

  Marita Ohlquist VIP
Tycker om djupet i texten, läser och funderar.
2021-11-22

  Ulf Carlsson VIP
Välvilligt formad fråga!
"Gud", t.ex. får plats i alla slags hypoteser, men sanningshalten får bevisas när tiden är inne, s.k. eskatologisk verifikation. Just nu är frågorna viktigast.
Webers teori om sekulariseringens "avförtrollningseffekt" ser ut att vara riktig men otillräcklig. En "återförtrollning" är tydlig i allehanda spekulativa teorier om verkligheten, så det gäller att hålla tankarna i styr!
Jag tänker på science-fiction-genren, UFO-mystiken, AI, "Matrix"-syndromet, yogatrenden, New Age osv.
2021-11-22

  Kajan VIP
En för mig skön tanke och en skönt utformad dikt att kontemplera kring och vila i.
2021-11-22
  > Nästa text
< Föregående

Olof Lagerhorn
Olof Lagerhorn VIP