Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Klimatbottenmötet


Överliggande skikt


Se hur molnen kommer svävande
långt över land och hav och strand
ett tecken för allt som är levande
skrivet ned på sten och sand
Regnet faller av en självklarhet
och kunde båda mycket gott
Det kunde yvas av en välvbarhet
lik den vågen redan fått
Men ridåer bär på andra ting
än blott rena skurars doft
sådant som i luft skall vandra kring
kanske falla ned som stoft
Det bestäms av er politiker
ni som världens länder styr
ni som lyssna bör på kritiker
för vår prislapp kan bli dyr

Se hur klubban faller på sitt bord
hör makten jubla i en kör
men måste den då inte stå sitt ord
som den trogne gärna gör
Skall då alltså ni som håller i
vår spratteldockas sköra tråd
förlita er på ystert trolleri
och så anse oss ha råd
med att bygga nya kolkraftverk
Hokus-pokus blir allt bra?
Och naturen liksom tål att värk,
sot och andra krämpor ha?
Outtömlig, är det så den är
vår planet, men oj-oj-oj
bäst att nyttja den, förstå det här
vad vi rika skall ha skoj!

All vår början skall bli trevande?
Ack nej, det räcker inte till
att rädda världen åt de levande
man kan undra om ni vill
Brinner ni som vädret bränner oss
för den som är vår enda jord
så bör ni gråta när ni känner oss
och får höra våra ord
När till möte ni bjöd Nöden in
vad var meningen med det
Oceanen tar med flöden in
än mer land, ni detta vet
När det gäller klarar ni ej av
att ta sista vägen ut
ur en kris, vars lösning blir ej av
ty ni saknar sådant krut.



14/11 2021




Övriga genrer (Visa/Sångtext) av Lena Söderkvist VIP
Läst 111 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2021-11-23 12:40



Bookmark and Share


  Nanna X
Bitande kritik och flödande rim!
2021-12-12
  > Nästa text
< Föregående

Lena Söderkvist VIP