Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in
 
Dessa ändringar är gjorda, 2021, 23 november.


Förorter eller utanförskap?

Här tycks det återigen stå still både hos allmänheten och hos politiker – därtill ock hos massmedia och myndigheter. Då det gång på gång pratas om ”utsatta områden” och då någon politiker vill visa krafttag mot de kriminella i förorterna. Ja, då kallar man områdena helt enkelt – utsatta områden! Istället för som områdena ska kallas - Förorter. Ett ord som kom till om dessa områden då Sverige gick in för att ge nästan var och en ett hem. Det som kom att kallas för miljonprogrammet. Områden som sedan har används för att ta emot dem som kom till Sverige såsom "flyktingar". Redan för flera decenier sedan så började svenssons att flytta ut från områdena. Med all rätt och säkerligen många gånger på grund av oredan som blev då för många kockar - till och med de som saknade kunskaper. Krävde att få säga sitt i förorterna. Det var en stor debatt i frågan varför svenssons flyttade från områdena. Den debatten fick aldrig besvaras med ord som; rasism från invarndrarna. Tvärtom så ansågs det vara svenssons som sågs som rasister. Bara för att de ville ha lite lugn och ro - därtill och skydda sina egna barn. Så att barnen fick en harmonisk uppväxt och en lugn skolgång. Detta innebar att förorterna blev mer och mer egna samhällen. Då de som kom och hade kommit till Sverige. Såg det som sin rättighet att sätta sin prägel på områdena. Med detta som resultat; att de vägrade ta ansvar för sig själva och sina barn. Och idag då de går ut och visar hur de försöker ta reda på områdena och skapa ett civiliserat samhäller där de bor. Då går massmedia ut och framställer det som något fantastiskt.

Samtidigt som de som har kommit till Sverige. Har flyttat eller flyttar till andra områden. Där de kräver att få ta för sig och kräver att redan boende. Ska anpassa sig till deras kulturella synsätt och leva efter deras krav i hela området. Med andra ord är problemen större i svenska samhället än vad som har kommit fram eller kommer fram i massmedia. Därför att de allra flesta vägrar öppna ögonen och sina andra sinnen. Till att förstå var skon klämmer. Helt enkelt för att det finns ingen som vågar gå ut och säga, att de som har kommit måste lära sig att anpassa sig. Till det som redan finns i samhället. Såsom att ta ansvar för sina egna ungar och lära dem att inte föra oväsen eller förstöra det som är gemensamma områden både inomhus och utomhus. Här vill säkert de som inte har sett problematiken på nära håll. Tysta denna debatt då den för fram åsikter att de som är äldre och bor i områdena. Ska ha mer att säga till om och på så sätt styra närsamhället. 

 

Sanningen är att det sker också att de som har kommit som flyktingar till Sverige att de styr i närsamhällena. Då de är flera stycken och anser sig bara ha rättigheter. Det innebär att då de vill ha det på något vis i bostadsområdet. Då är de duktiga på att göra sin röst hörd på olika sätt, även om de inte har bott mer än ett par år i fler-familjshuset. Även om andra som är svenssons eller jämlika i sociala synsättet. Har bott i huset långt längre och därtill har lärd sig från tidigare boende, om hur det ska vara på i huset och på gården. 

 

Så man kan gott och väl säga. Att det kvittar vad som händer av positiva saker i samhällets olika hörn. Så länge det förekommer den åsikten. Att de som har kommit till landet såsom flyktingar. Anser sig /anses bara ha rättigheter utan ansvar. Så länge de kan uppvisa för allmänheten genom massmedia, politiker och myndigheter. Att de är förfördelade om de inte får sin vilja igenom gentemot svenssons och andra som redan är integrerade i samhället.

 

Med andra ord förväntas andra i samhället flytta på sig och släppa fram dem som har kommit till Sverige. Därtill också offra sina egna liv och sina barns framtid. På grund av att samhällsdebatten aldrig har tillåtits ta fyr i sakfrågan, av rädsla att samhälls-debattörerna är rädda för att bli jämförda med hin onde. Och de gånger det har kommit igång en debatt. Har den sedan tystats ned genom att de som har skapat oreda har bett om ursäkt. Dock verkar det inte finnas en vettig förklaring till varför det gång på gång ändå händer samma sak. Att de barn som finns i förorterna. Skapar oreda och sedan ber om ursäkt. Därefter lägger samhället locket på och menar att det då är överspelat. 

Se bara på det som har hänt i vissa välrapporterade områden. Hur det har varit bråk och elände. Massmedia har anlänt och snappat upp att det är så tråkigt värre för alla och allting ordnas med hjälp av samhällets pengar. Som att man ordnar arbeten, utbildning, lekplatser och renovering. Vad händer sedan? Jo, sedan råder det lugn och ro en period och vips är det en ny generation unga vildar som tar vid. Med samma utgång att bråk, oreda, hot och andra otrevligheter. Leder till massmedialt ingripande som leder till intervjuer med framförda åsikter att det är så synd om dem och att allting ordnar sig. Bara samhället öppnar sin plånbok och ordnar; arbeten, skolor, lärare, lekplatser och renovering. Dessa saker förväntas vi alla vara med och betala. Med resultatet att vi själva har blivit fattigare och får sämre levnadsvillkor. 

Så frågan blir så klart; är det meningen att vi som är söner och döttrar av nord - förväntas bränna bilar, bråka med alla, hota och hata. För att vi ska få komma till tals i debatten som också berör oss i samhället. 
Övriga genrer (Pastisch/Hommage) av Flicis VIP
Läst 92 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2021-11-23 14:24Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Flicis
Flicis VIP