Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Tjugoförsta av Hundra i hela det fiktiva HyresHuset. Serien skrivs från högst till lägst belägna lägenhet. Nu råder redan fyra skrivna plan ovanför = fem bor på varje våning.


Hyresgäst 080 : Tor Trång

 

 

Bor med sin kropp

och gammal mat.

Går runt små lopp,

arton kvadrat.

 

Tofflor & hatt

ej ryms i skåp.

Disk sker i tratt;

typ mikroskop.

 

Toan fått stopp.

Guldfisk på fat?

Korsord & knåp

fixar lätt katt!

 

 

 

 




Bunden vers (Rim) av TrollTörnTrappan VIP
Läst 118 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2021-11-25 09:22



Bookmark and Share


  Nanna X
En gripande bild av ungkarlens liv, gestaltad i få ord på trånga rader.
2021-11-26

  TrollTörnTrappan VIP
Smala rader som ger extra dimension - väl formulerat Lena!

Glädjande att G. har noterat grundmönstret med at/att & åp/opp i sina växlingar!!

-Mja, jag tänkte mer att i sista strofen sker en mix mellan vad som varit ovan. Från början försökte jag stålsätta mig att blott ha åtta rader = två strofer. Men materialet spillde som vanligt över ;-)

-Så visst, enligt ursprungliga logiken borde 8x2 =16 rader varit på sin plats. Fast lika riktigt torde då Trångs boyta varit större och icke ha återspeglats lika fångande.
2021-11-25

    Lena Söderkvist VIP
Låter som en präktig ungkarl. Noterar att raderna är smala, vilket ger din dikt en extra dimension. Tycker om humorn.
2021-11-25

  Gunwale VIP
Det känns som om den sista strofen borde varit två, jag saknar nämligen två rader med ”-opp & -at”-rim samt två rader med ”-att & -åp”-rim. Därför känns också innehållet i sista, hopträngda(!!) strofen smått svårbegripligt. Jag saknar alltså både rim och reson där på slutet!
Men den där trånga strofen illustrerar säkert väldigt bra hela Tor Trångs väsen.
2021-11-25
  > Nästa text
< Föregående

TrollTörnTrappan
TrollTörnTrappan VIP