Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
I höstens tid (den första versionen försvann i cyberrymden)


sonett21nov21

Ack, nu stå träd och buskar nästan nakna.

På marken multna alla sorters löv.

Av sommarliv det blivit råkall död.

På vårens dagar tänka vi med saknad.

 

Om morgnarna är mörkt fastän vi vaknat

och matt tycks morgonsolens arla glöd.

Blott julens ljus kan skänka hoppfullt stöd

åt trötta själar vilka böjts och slaknat.

 

Men dagar före jul så vänder det

och solen kommer åter upp ur brunnen

som tycktes dystert grå i evighet,

 

ty vårens skall bli återfunnen.

Dock trist det vore utan årstidslek

med allt från snö till gökrop uti lunden.




Bunden vers (Sonett) av Algotezza VIP
Läst 124 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2021-11-24 08:38



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Algotezza
Algotezza VIP