Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Naturens helande kraft

 

 

 

Jag var rastlös och orolig
åkte till havet
för att samla tankarna

stranden var folktom

det enda som hördes
var vindarnas sus
och skränande måsar

vandrade fram och tillbaka
grät och sparkade i sanden

satte mig ner
med blicken mot horisonten

började vagga kroppen
i takt med vågornas rörelser
slappnade av
och kände lugnet återkomma

torkade tårarna, tömde skorna

körde hem




Fri vers (Fri form) av Marita Ohlquist VIP
Läst 249 gånger och applåderad av 16 personer
Publicerad 2021-11-24 10:03



Bookmark and Share


  Eva Helene VIP
Vilken gripande och vacker betraktelse!
2021-11-27

  lila fjäderblomman VIP
Sköna rader att läsa, man följer liksom med i din nedtrappning - känner havets rörelse som manar till inre lugn.
2021-11-25

    Lena Staaf VIP
Så fint gestaltat! Vågrörelsen, känslan finns där i din dikt.
2021-11-24

    Elisabeth Nilsson VIP
Naturens läkedom i berörande ord och mening. Mycket fint diktat.
2021-11-24

  Olof Lagerhorn VIP
Ett mjukt flöde av bilder som visar hur
mötet mellan hav och himmel kan
vidga vår inre horisont.
2021-11-24

  Kungskobran VIP
När jag skådar ut genom fönstret
ser jag havet
min bästa vän
som viskar
berättar
ryter
och ger mig drömmar
om resor mot horisonten
bort mot det okända
2021-11-24

  ULJO
Naturen är livet
2021-11-24

  Feliaxel VIP
Naturen är fantastisk på att läka
2021-11-24

  Öknens Ros VIP
Naturen har en läkande kraft, både för psyke och själ.
2021-11-24

  Solstrale VIP
En god gestaltning av ett ögonblick som påverkar som dyningar i efterkänslan!
2021-11-24

  Sparvögat VIP
En vacker berättelse till havet och vågornas lugnande dans…
2021-11-24

  Maria Sundelin VIP
Ibland behöver man rensa
Kramar
2021-11-24

  Kajan VIP
En jättefin text, så levande i känslan och detaljerna framträder tydligt; vid läsningen placeras jag i miljön där dikten utspelar sig.
2021-11-24

  AiA Maria den fria


Vackert
Kraftfullt
Berörande

Flödande
Naturligt
Helande

Tack!
2021-11-24
  > Nästa text
< Föregående

Marita Ohlquist
Marita Ohlquist VIP